Locaties

Heusden in het kort

De gemeente Heusden telt ruim 43.000 inwoners en bestaat uit elf kernen, waarvan Drunen en Vlijmen de grootste zijn. De gemeente ligt ingeklemd tussen ’s-Hertogenbosch, Waalwijk en in het noorden de rivier de Maas. Heusden is te typeren als een verstedelijkt landelijk gebied met een dorps karakter en veel natuurschoon.

Er is een rijkdom aan toeristische trekpleisters met bedrijvigheid en ondernemerschap rondom de snelweg A59 en de Bergsche Maas. Door de nabijheid van deze snelweg ligt heel Nederland binnen handbereik; de havens van Rotterdam in het westen, maar ook – via de dichtbijgelegen A2 – Eindhoven en Amsterdam.

Ondernemerschap

Heusden is een gemeente met veel ondernemerschap. Inwoners, bedrijven en verenigingen willen vooruit en zijn bereid daarvoor zelf de handen uit de mouwen te steken. Met andere woorden: Dromen. Doen. Heusden.

Het lokale bedrijfsleven kent een grote diversiteit, van multinationals tot kleinere bedrijven met een regionale functie. Opvallend is het grote aantal familiebedrijven, die vaak diep geworteld zijn in de lokale samenleving. Deze ondernemingen worden gekenmerkt door een groot mate van maatschappelijke betrokkenheid, wat zich onder meer vertaalt in een sterk en levendig ondernemingsklimaat. Niet voor niets is parkmanagement in Heusden zeer succesvol en kent de gemeente een sterk en invloedrijk bedrijvenplatform.

Bedrijventerreinen

In de gemeente Heusden zijn in totaal 10 grote en kleinere bedrijventerreinen. Terreinen met vaak een heel eigen karakter, maar stuk voor stuk met veel voorzieningen. De meeste zijn zeer gunstig gelegen langs de snelweg A59.

Sommigen van deze locaties zijn nog in ontwikkeling en bieden ruimte voor nieuwe bedrijven:

Naast deze locaties beschikt de gemeente Heusden over enkele, wat kleinere bedrijventerreinen: