Bedrijf starten, wijzigen of uitbreiden

Een bedrijf starten

Als u een eigen onderneming wilt beginnen, komt er heel wat op u af. Denk aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het regelen van bankzaken en het drukken van handelsdrukwerk. U krijgt ook te maken met een aantal regels van de overheid. Met behulp van het stappenplan van het Ondernemersplein komt u snel te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen. Het stappenplan is een richtlijn. Het is mogelijk dat u nog andere verplichtingen hebt. De gemeente helpt u graag bij het realiseren van uw droom om een eigen onderneming te beginnen.

Een bedrijf wijzigen of uitbreiden

Bij het wijzigen of uitbreiden van uw onderneming zijn er daarnaast ook heel wat aandachtspunten. Mogelijk heeft u een vergunningen nodig of moet u één of meerdere meldingen doen. Uw plannen kunnen namelijk van invloed zijn op de leefomgeving. Ook bij wijziging en uitbreiding van uw onderneming helpt de gemeente graag om uw dromen waar te maken.

Check alle onderdelen voor het starten, wijzigen en uitbreiden in de brochure ‘Ik wil een bedrijf starten, wijzigen of uitbreiden’