Financiële ondersteuning

Subsidies

Heeft u grootse plannen voor uw bedrijf en heeft u daarvoor geld nodig? Dan kunt natuurlijk naar de bank gaan of op zoek gaan naar investeerders. Maar heeft u ook wel eens aan subsidie gedacht? Subsidies en fiscale regelingen kunnen net dat financiële steuntje geven om uw plannen te kunnen realiseren. Een overzicht van de meest interessante regelingen voor ondernemers vindt u op de website van de Kamer van Koophandel.

Op de website Ondernemersplein vindt u ook een overzicht van alle subsidies en regelingen voor ondernemers. De regelingen zijn afkomstig van het Rijk, provincies en de Europese Unie.

Ondernemershulp

Naast subsidies kunnen ook verschillende soorten ondernemershulp ondersteuning bieden. De gemeente Heusden en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben vanaf medio mei 2016 bijvoorbeeld een noodloket voor lokale ondernemers geopend: ‘155-Help-een-bedrijf’.

Met het initiatief ‘155-Help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers in het werkgebied van de gemeente Heusden die het moeilijk hebben kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Dit kan op het gebied van financiën zijn, maar ook op het gebied van commercie en/of bedrijfsvoering.

Op de website van ‘155-Help-een-bedrijf’ vindt u meer informatie. Zo is hier een checklist te vinden voor ondernemers om te kijken of 155 voor hem of haar van toepassing is.

Ondernemers uit de gemeente Heusden, waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is of andere vragen hebben op het gebied van hun bedrijfsvoering, kunnen voor meer informatie contact opnemen met ‘155-Help-een-bedrijf’. Dit kan tijdens kantooruren op het telefoonnummer 088 999 0 155, of 24 uur per dag via internet: https://www.155.nl/contact/

Ondernemerslift +

Ondernemerslift+ laat bijzonder talent en kansrijke initiatieven uitgroeien tot nieuw ondernemerschap in Noordoost-Brabant.

Zij coachen starters, verstrekken leningen met in 2017 zeer goede voorwaarden en brengen ondernemers in contact met interessante marktpartijen of kennisinstellingen.

Ondernemerslift richt zich op:

  • Ondernemer: starters in Noordoost-Brabant
  • Kennis: MKB-ers met een vraag
  • Onderwijs: ondernemende studenten en docenten

zij bieden onder anderen:

  • Ondernemerscoaching: van idee tot marktintroductie;
  • Expertpanel: beoordeling van je plan door topexperts uit de markt;
  • Leningen in 2017 onder gunstige voorwaarden (Pre-seed en Proof-of-Concept leningen);
  • Innovaties vanuit de kennisinstellingen om naar de markt te brengen;
  • Ondernemerschapscursussen (financiën, marktbewerking etc.).

meer informatie kunt u terugvinden op de website.